Moped (AM)

För att få köra moped klass 1 måste du ha ett AM körkort. För att göra det behöver gå en utbildning hos en godkänd utbildare.
Innan du börjar utbildningen måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Detta gör du på www.transportstyrelsen.se

Det obligatoriska syntestet hjälper vi dig med och detta ingår i kursavgiften när du går utbildningen hos oss. För att vara säker på att behörig personal finns på plats, ring oss innan ditt kommande syntest. Kom ihåg giltig legitimation och glasögon/linser om det används.

Utbildningen består av en teorikurs på totalt är 8 timmar vilken är fördelad på tre eller fyra teorilektioner. Till detta jobbar du själv med instuderingsfrågor via ditt personliga inlogg på elevcentralen.

Körutbildningen du genomför består av minst 4 timmar mopedkörning. Timmarna delas vanligtvis upp på två till fällen så att du kör 2 x 2 timmar.

Om man behöver mer övning på något av dessa moment bokar man in fler körlektioner men dessa tillkommer utöver kursavgiften.

Skyddsutrustning och moped lånar du av oss under dina lektioner. Alla elever gör ett utandningsprov i vår alkomätare innan körlektionen börjar.
Kommunikationen mellan dig och din lärare under körning sker via radioutrustning i hjälmarna. Din lärare kör MC.

De mopeder vi använder oss utav är:

– Yamaha Neos
– Vässla elmoped

När du har genomfört din utbildning, är klar med teorin på elevcentralen och känner dig redo för att skriva teoriprovet anmäls du till prov hos Trafikverket, närmsta kontor finns i Högsbo . Det är inget körprov för AM körkort utan när din lärare anser att du uppfyller fastställda krav godkänner han/hon dig och rapporterar detta till Transportstyrelsen.

I denna utbildning ingår 8 timmar teori, 4 timmar körning, digitalt teorimaterial, internet tester, lån av skyddsutrustning och moped vid körlektionerna.

 

Information om kursstarter och anmälan hittar du i E-handeln under kurser. Har du frågor så tveka inte att höra av dig.

Personbil

När du börjat din utbildning hos oss skapar vi tillsammans med dig din personliga utbildningsplan. Du får då reda på kostnader för ditt körkort, hur lång utbildningstiden kommer att bli och antal lektioner. Vi hjälper dig med allt ifrån körkortstillstånd, teori och körutbildning till riskutbildningar och bokning av prov.

bil med tungt släp

Om din bil och släps totalvikter tillsammans överstiger 3500 kg men inte 4250 kg behöver du en utökad B behörighet. Överstiger totalvikterna tillsammans 4250 kg behöver du istället ett BE körkort.

Motorcykel

Att köra motorcykel är för många en obeskrivlig frihetskänsla. Vi hjälper dig till att bli en säker och riskmedveten mc- förare. Utbildningen består av både teori och praktisk utbildning. Till detta tillkommer också två obligatoriska riskutbildningar.

Moped

För att ta ett AM körkort måste du utbilda dig hos en godkänd utbildare.
I kursen ingår både teoriundervisning och praktisk körträning. Vi hjälper dig med allt från ansökan om körkortstillstånd, utbildning till bokning av teoriprov på trafikverket.

Bengtssons Trafikskola

Vallgatan 12
434 30 KUNGSBACKA

Kontorets Öppettider

MÅN-TORS: 08.00-17.00
FRE: 08.00-13.00