Moped (AM)

För att få köra moped klass 1 måste du ha ett AM körkort. För att göra det behöver gå en utbildning hos en godkänd utbildare.
Innan du börjar utbildningen måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Detta gör du på www.transportstyrelsen.se

Det obligatoriska syntestet hjälper vi dig med och detta ingår i kursavgiften när du går utbildningen hos oss. Kom ihåg giltig legitimation och glasögon/linser om det används.

Utbildningen består av en teorikurs på totalt är 8 timmar vilken är fördelad på tre eller fyra teorilektioner.

Till detta pluggar du själv med teorin i appen körkortsboken moped. Ett komplett material för dig som skall köra moped, mopedbil eller A-traktor.

Där kan du läsa, öva, titta på filmer och svara på övningsfrågor. Du följer din utveckling och kunskapsnivå i din utvecklingsstege.

När din kunskapsnivå är tillräckligt hög kan du öppna sluttesterna, övningsprov som är utformade precis som trafikverkets kunskapsprov.

Körkortsboken köper du direkt från STR (Sveriges trafikskolors riksförbund) i abonnemangsform där du själv väljer din utbildningstid 1,3,6 eller 12 månader. Till våra kurser köper du ett 3 månaders abonnemang men vill du ha en annan längd går det självklart bra.

Prova eller köp den digitala körkortsboken här.

De mopeder vi använder oss utav är:

– Peugeot E-Ludix
– Vässla elmoped

När du har genomfört din utbildning, är klar med teorin i körkortsboken och känner dig redo för att skriva teoriprovet anmäls du till prov hos Trafikverket, närmsta kontor finns i Högsbo . Det är inget körprov för AM körkort utan när din lärare anser att du uppfyller fastställda krav godkänner han/hon dig och rapporterar detta till Transportstyrelsen.

I denna utbildning ingår 8 timmar teori, 4 timmar körning, lån av skyddsutrustning och moped vid körlektionerna.

bil-korkort

Personbil

När du börjat din utbildning hos oss skapar vi tillsammans med dig din personliga utbildningsplan. Du får då reda på kostnader för ditt körkort, hur lång utbildningstiden kommer att bli och antal lektioner. Vi hjälper dig med allt ifrån körkortstillstånd, teori och körutbildning till riskutbildningar och bokning av prov.

bil med tungt släp

Om din bil och släps totalvikter tillsammans överstiger 3500 kg men inte 4250 kg behöver du en utökad B behörighet. Överstiger totalvikterna tillsammans 4250 kg behöver du istället ett BE körkort.

mc

Motorcykel

Att köra motorcykel är för många en obeskrivlig frihetskänsla. Vi hjälper dig till att bli en säker och riskmedveten mc- förare. Utbildningen består av både teori och praktisk utbildning. Till detta tillkommer också två obligatoriska riskutbildningar.

moped

Moped

För att ta ett AM körkort måste du utbilda dig hos en godkänd utbildare.
I kursen ingår både teoriundervisning och praktisk körträning. Vi hjälper dig med allt från ansökan om körkortstillstånd, utbildning till bokning av teoriprov på trafikverket.

Bengtssons Trafikskola

Vallgatan 12
434 30 KUNGSBACKA

Kontorets Öppettider

MÅN-TORS: 08.00-17.00
FRE: 08.00-13.00