Motorcykel (MC)

Körkortstillstånd

För att kunna övningsköra på skolan och hemma med handledare krävs det ett giltigt körkortstillstånd.

Ansökan gör du på www.transportstyrelsen.se. och den ska kompletteras med ett syntest vilket kan vi hjälpa dig med. Glöm inte legitimation.

Körlektion och körutbildningen

Våra körlektioner är 70 minuter långa. Vi har nära till alla övningsområden och vår manöverbana ligger bara ca 7-8 minuter bort. Skyddsutrustning lånar du av oss alternativt tar du med din egen. Under körlektionerna kör din lärare självklart också MC alternativt åker med på din motorcykel.

Alla elever gör ett utandningsprov i vår alkomätare innan sin körlektion.

Teori – Körkortsboken Mc

Hela ditt kompletta teorimaterial har du i appen körkortsboken. Där kan du läsa, öva, titta på filmer och svara på övningsfrågor. Du följer din utveckling och kunskapsnivå i din utvecklingsstege.

När din kunskapsnivå är tillräckligt hög kan du öppna sluttesterna, övningsprov som är utformade precis som trafikverkets kunskapsprov.

Körkortsboken köper du direkt från STR (Sveriges trafikskolors riksförbund) i abonnemangsform där du själv väljer din utbildningstid 1,3,6 eller 12 månader.

Prova eller köp den digitala körkortsboken här.

Tillsammans med att din teoriundervisning i appen körkortsboken går du på lärarledda teorilektioner på trafikskolan. Där har du möjlighet att diskutera och fråga en rutinerad trafiklärare.

Om du ser till att du alltid ligger lite före i teorin är du förberedd inför varje körlektion, detta kan minska antalet körlektioner då ni kan utnyttja lektionstiden till körning.

De motorcyklar vi använder är:

Honda CB 125R
A2 Honda CB 650 R
A Honda CB 650 R
Honda Hornet 750

Vi har valt dessa för att kunna erbjuda våra elever en motorcykel som passar dig som mc förare, stor som liten, lång som kort. Självklart har alla hojarna ABS.

korkortsboken-img

Riskutbildningar

För att kunna skriva ditt teoriprov, måste du genomfört två stycken riskutbildningar

”Riskettan” är en teoretisk utbildning som handlar om risksituationer och beteende vid MC körning, alkohol/droger och trötthet.

”Risktvåan” är en praktisk utbildning som genomförs på Stora Holms trafikövningsplats. Fokus är på risksituationer vid MC körning. Läs mer på Stora Holms hemsida.

Vi hjälper dig självklart med att boka riskutbildningen. Utbildningen sköter personalen på Stora Holm.

Kunskapsprovet bokas på Trafikverket i Högsbo, men det finns möjlighet även på andra orter i Sverige. Skall vi boka ditt kunskapsprov vill vi att du är klar med all teori i körkortsboken MC. Provet består av 70 frågor och kravet för godkänt är 52. Vid ett godkänt teoriprov bokar vi körprov. Körprovet sker på Trafikverket i Kinna eller Säve.

bil-korkort

Personbil

När du börjat din utbildning hos oss skapar vi tillsammans med dig din personliga utbildningsplan. Du får då reda på kostnader för ditt körkort, hur lång utbildningstiden kommer att bli och antal lektioner. Vi hjälper dig med allt ifrån körkortstillstånd, teori och körutbildning till riskutbildningar och bokning av prov.

bil med tungt släp

Om din bil och släps totalvikter tillsammans överstiger 3500 kg men inte 4250 kg behöver du en utökad B behörighet. Överstiger totalvikterna tillsammans 4250 kg behöver du istället ett BE körkort.

mc

Motorcykel

Att köra motorcykel är för många en obeskrivlig frihetskänsla. Vi hjälper dig till att bli en säker och riskmedveten mc- förare. Utbildningen består av både teori och praktisk utbildning. Till detta tillkommer också två obligatoriska riskutbildningar.

moped

Moped

För att ta ett AM körkort måste du utbilda dig hos en godkänd utbildare.
I kursen ingår både teoriundervisning och praktisk körträning. Vi hjälper dig med allt från ansökan om körkortstillstånd, utbildning till bokning av teoriprov på trafikverket.

Bengtssons Trafikskola

Vallgatan 12
434 30 KUNGSBACKA

Kontorets Öppettider

MÅN-TORS: 08.00-17.00
FRE: 08.00-13.00